perjantai 20. huhtikuuta 2012

Viikonloppuna Cityssä

Ohhoijaa.

Huomaan potevani pientä huonommuuden tunnetta laiskasta kirjoittelusta. Eipä sillä. Oikeastaanhan en tiedä lainkaan, että kuinka moni näitä edes lukee. Ja hyvä niin. Mutta onhan se mukavaa itsellekkin näiden juttujen lukeminen sitten jälkeenpäin.

Paljon ajasta on viimeaikoina mennyt kouluhommien parissa. Järkyttävää on todeta, että nyt jo olen alkanut järjestelemään asioita Suomen päässä. Kesän töitä, tavaroiden vientiä jne. Vastahan mää tänne tulin?

Viime viikonloppuna halusin irroittautua koko päiväksi esseen miettiseltä ja lähdin itsekseni Cityyn kävelylle lauantaina.

Pointti tässä on se, että koska City on siis alue lontoossa (samalla tavalla, kuin esim. Tammela tai kehräsaari ... hieman eri mittakaavassa toki), jossa sijaitsee kaikki nämä pankkien pääkonttorit ja finanssiasiat, on se viikonloppuisin melko tyhjä.

melko korkee


minähän se siellä


uutta ja vanhaa


Tyhjä se todella oli. Cityssä kävelyn hauskuus on myös siinä, että koska se on alueena yksiä Lontoon vanhimpia, on se täynnä pieniä kummallisia, viehättäviä kujia.

Suuntasin ihan tietoisesti St. Dunstans-in-the-hillille. Raunioitunut kirkko, joka ensimmäisen kerran tuhoutui Lontoon suuressa palossa (The Blitz on se ilmaus millä kutsutaan tätä 1666 leipomosta alkanutta suurpaloa, joka laitto maan tasalle aika palan silloista kaupunkia). Sittemmin se korjattin, mutta tuhoutui uudestaan 1944 pommituksissa. Nykyään paikalla seisoo ehjänä enään kellotorni.







Pyörin vain ympäriinsä ja löysin tämän markkinapaikan, joka on useammassa leffassakin nähty joista yksi on ainakin ensimmäinen Harry Potter. Nyt en kummiskaan enään muista itse hallin nimeä...





Menin myös käymään Postmans Parkissa, joka nähdään leffassa Closer.






Muistoplakaatit ovat siis tavallisia ihmisiä, jotka ovat menettäneet henkensä auttaessaan toisia.Viimeaikaisin oli vuodelta 2007, mutta kaikki muut 1800-luvun loppua tai 1900-luvun alkua

Illalla käytiin muutaman kaverin kanssa leffassa katsomassa The  Hunger Games ja sitä ennen syötiin Itsussa sushia. Itsu on näitä pikaruokaloita. Samaan tapaan, kuin Wasabi, mutta markkinoidaan terveysruokana ja on raflojen sisustukselta hieman prameampi ja näin ollen hieman hintavampi.


Kun tulin kotiin ja hyppäsin bussista tuli vastaan tämä.



Roskien keruuhan tapahtuu ainakin meidän alueella siihen tapaan, että ne vaan jätetään tuohon kadun reunaan ja jokin ihme voima (roska-auto) ne siitä aina korjaa.

Mua siis huvitti noi pehmolelut tossa kasa päällä. Jatkokohan ne noitten roskien syömistä sen jälkeen kun käänsin selkäni ....

okei oon hieman väsynyt.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti