torstai 29. maaliskuuta 2012

Kummaa sapuskaa

Koska kummiskin oleilen länsimaassa, ei ruokakulttuuri ole täällä lainkaan niin mielenkiintoinen, kuin esim. kaukoidässä tai afrikassa. Mutta pieniä kummia jännittävyyksiä ja huomioita on täälläkin tullut tehtyä.

Ruokakauppamarkkinoita dominoivat kaksi isoa kauppaketjua Tesco ja Sainsbury's. Näitä on joka nurkalla, eri koissa. Muita vastaavia on Morrisons ja Waitrose (jotka tosin edustavat eri "vaurausasteita", mutta ketjuja yhtäkaikki). Näitä on tosin hieman harvemmassa. Kauempana törmää Asdaan, Aldiin ja Lidliin (Lidli löytyy kotinurkilta - jee! - mutta niille voi maksaa vaan kähjyllä. Pyh). Luonnollisesti kaupoista löytyy vihannekset, leivät ja lihat jne. mutta huvittava pikku ero Suomeen on, että lähestulkoon poikkeuksetta kaikki liha on marinoimatonta (henkilökohtaisesti pidän tätä HUIMANA plussana), missä Suomessa kaikki lillii aina jonkinlaisessa liemessä ja maustamattomasta prodesta saa maksaa enemmän.

Marks & Spencer myy ruokaa myös, mutta tuntuu olevan erikoistunut puolivalmisteisiin. Puolivalmistekulttuuri on täällä välillä jo taiteen tasoa ja onhan se tekemässä tuloaan myös pohjolaan (iso dislike täältä).

Rafloista en ala tässä puhua, koska niitä on kaupunki pullollaan ja koska en ole varsinaisesti täällä turreilemassa, on hyvissä ravintoloissa tullut syötyä luvattoman vähän. Luotan siihen, että jahka vieraita alkaa saapua, on sitten syytä käydä ravinteleissa.

Pikaruokapaikkoja löytyy ilmanmuuta suuren maailman malliin ja jotkut ihan hyviäkin (Wasabi ja Pret A Manger), mutta mikä on itsellä pistänyt silmään, että tällaisia Kentucky Fried Chicken kopioita on hurjan paljon... itse en ole kyllä käynyt ainoassakaan. Kaverin kanssa koettu KFC elämys New Yorkin Staten Islandilla riittää mulle.

Asioita, joita kaipaan Suomesta - raejuusto ja kevytkermaviili.

Raejuustoa täältä löytyy, mutta se ei ole lähimainkaan samaa, kuin Suomessa. Täällä se on semmoista kummaa jogurttia, jossa on kinkaleita joukossa. Maku on hyvin jogurttimainen. Toki kyllä sitäkin täällä syö, muttei lainkaan samalla tavalla, kuin Suomessa. Itse sekoitan sitä jogurtin joukkoon ja hedelmien kanssa maittaa varsin hyvin. Suomessahan tämä menisi rienauksesta.



Rasvaton Fromage Frais nimellä menevä on jotain jogurtin ja rahkan väliltä ja näin ollen minä käytän sitä jogurtin ominaisuudessa :D. Rahkaa löytyy, mutta se on kyllä varsin kallista.Rahkaa myös kuvailtiin ainakin yhden purkin kyljessä juustona, jota tulisi käyttää levitteen tavoin (WOOT?!?! - Te vääräuskoiset!)


Mitä taas löytyy täältä, muttei suomesta, on erilaiset papusalaatit (NAAAAAMSK!!)



ja hummus (NAAAAAAMSK!!)
Hummuksesta on motoutunut oman kotiruokailun kulmakivi. Oikeesti. Sitä voi läntätä kaikkeen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti