perjantai 30. maaliskuuta 2012

Ensimmäinen toverierä

Viikko sitten perjantaina saapui ensimmäinen erä ystäviä. He toivat tuliaisia.

Yksi tuotteista tuli pyytämättä :)


Tyypilliseen tapaan aika kului enemmän suu vaahdotessa, eikä kuvia ottaessa, mutta ohessa tulee jotain pientä.

Vieraat olivat saaneet varsin hyvän hotellidiilin täältä. Ilmeisesti oli varattu booking.comista. Olikohan hinta noin 50 puntaa per yö per nenä ja paikkaan nähden hyvä diili. Hotla sijaitsee ihan Tottenham Court Roadin kyljessä. Kävelymatka Sohoon, Oxford Streetille ja hyvät julkiset kulkuyhteydet (tuubi, sekä bussi)

Perjantaina menimme illalla kävelemään Sohon alueelle ja söimme italialaisessa ravintolassa pasta-annokset. Lauantaina aamupäivästä pyörimme Camdenin hurlumheissä (mikä oli varsin oiva juttu siinä mielessä, että tämä oli itseasiassa ensimmäinen kerta tällä reissulla, kun itsekkään siellä oikeasti hengasin). Shoppailu jatkui Oxford Streetillä.

Päivä veti meidät kaikki siinä määrin veteliksi, että illan startti venyi myöhäiseksi ja se vietettiin suht rauhallisissa merkeissä.

Sunnuntaina menimme aamupäivästä Tate Moderniin ja söimme (taas) pubissa fish and chipsit (namsk). Toinen vieraista lähtikin jo sunnuntai-ilatana kotia kohden ja me jäljelle jääneet repäisimme ja menimme elokuviin!

Maanantaina suuntasimme sitten Nottinghamiin moikkaamaan jäljelle jääneen vieraan lapsuudenystävää. Bussi Kings Crossille menee aivan taloni edestä, mutta siitä huolimatta oli hetki kylmähiki niskassa, että myöhästymmekö. Jotenkin matka-aikojen arvioiminen on täällä todella hankalaa ja nämä pari lähtöä ovat nyt opettaneet minua lisäämään ainakin sen ylimääräisen vartin kaikkeen, jos on siis oikeasti joku tietty kellonaika jolloin se bussi tai juna strattaa. No ehdittiin kummiskin ja juna Nottiin kesti pari tuntia, jolloin saattoi taas ihastella maalaismaisemia.



Nottinghamisssa käpöteltiin ympäriinsä ja lääsyttiin syntyjä syviä. Piipahdettiin kaupoissa ja pubissa.




Splät. Nottinghamin linnaan ei päässyt.

Siispä pubiin kävi tiemme.

Uhmasivat Englannin vanhimmaksi.

Puhalsin varkaiden ruhtinaan korvaan.




Tarina kertoo, että kuvun alla oleva kaljuuna olisi kirottu ja sitä koskevat kuolemaan tuomittuja.

Tämä talo oli myynnissä. Jollekkin kesämökki?

Tiistai-aamusta kävimme pyörähtämässä Covent Gardenilla syömässä Crepet

Sokurihammas oli mielissään.
 
ja vuokrasimme Hyde Parkissa pyörät ja kävimme toteamassa Buckinghamin palatsin edustalla, että talon emäntä oli himassa (lippu oli salossa).

Viikonloppu oli kyllä varsin ihana. Tänne on hetkeksi tullut varsinainen lämpöaalto (joka ennusteiden mukaan kyllä päättyy tänään) ja se alkoi vieraiden saapumispäivänä. Keli oli siis mitä mahtavin ja seura hyvää. Ja henkilökohtaisesti koin itsekin olleeni ikäänkuin pienellä minilomalla "omassa" kaupungissani ja se oli tosi kivaa!

Kummatkin vieraista poistuvat siis tiistai iltaan mennessä ja sen jälkeen, kun olin heittänyt viimeiset hyvästit ajattelin kävellä Marylebonen kautta kotia kohden. Sattumalta matkan varrelle osui kuitenkin Getty Imagesin galleria, jossa oli Marilyn Mornoe näyttely! (Marilynin koen henkilökohtaisesti kiehtovaksi hahmoksi, joten pitihän galleriassa piipahtaa. Ilmainen kun oli)



Kolttuja.


Siinä missä olen Los Angelesissa todennut, että mimmin toffo on ollut kyllä melkoisen minimaalinen, niin totesin noita pukuja pällistellessä, että siinä missä neito edustaa tätä nykyä "rehevää fiftari naiskauneutta", on hänkin ollut kyllä varsinainen keiju. Sikälimikäli pukujen kokoja on uskominen.

1 kommentti:

  1. Ihana blogi sinulla, tulee aina hyvälle tuulelle kun lukee Lontoon kuulumisia :)
    Terveiset rapakon takaa! T: T&M

    VastaaPoista