lauantai 26. toukokuuta 2012

Brighton

Eilen perjantaina toteutimme kahden saksalaiskaverin kanssa pitkäaikaisen suunnitelman ja suunnistimme päiväksi Brightoniin.

Kesä on saapunut Englantiin (ja toivottavasti myös Skotlantiin sillä sinne käy tieni seuraavaksi) ja halusimme hyötyä upeasta kelistä maan kuuluisassa rantakaupungissa.

Juna menopaluuna Lontoosta oli 12,50 ja matka kesti tunnin. Saavuimme kaupunkiin 11 aikoihin ja suunnistimme suorilta rannalla, johon käveli asemalta varttitunnin. Tähän aikaan rannalla oli jo väkeä, muttei tungokseen asti. Siinä sitten grillasimme itseämme useamman tunnin, jonka jälkeen suunnistimme katsomaan itse kaupunkia.

Aamusta paisto myös Lontoossa.
Iloinen polizei Victorian asemalla, jolla oli kevyt konekivääri.
Mää tykkään tämän maan juna-asemista.

Brittien versio ekoilusta. Ostat liput netistä ja kun käyt ne hakemassa, saat sata erilaista kuittia.
Siellä siintää sininen.
Tällä mirkulla on pituutta 150 senttiä, mutta ovi oli jopa häntäkin minimpi.
Kylmä kahvi viilensi ja kaunisti.
Hän otti rennosti.
Laituri
Vanhan laiturin jämät.
jätski maittoi.
Ja koulukin ilmeisesti päättyi.
Sanoin JAWOHL!, mikä viehätti seuralaisiani.
Tarina kertoi, että joku rakkauden kipeä aatelinen oli tämän naiselleen rakentanu ja mimmi oli sanonut, että ei kelpaa - raskasta tuo siniveristen elo.
Splät! Sinnekkään ei päässy sisälle.

Hyvä Tove.

Tattista. Kivaa oli!


Brighton on pienehkö kaupunki ja tunnelmaltaan maineensa veroinen - bilemesta. Ja eihän sitä paheksua voi. Ranta itsessään oli melkein kuin olisi oikeasti etelässä ollut, joten luontaisesti tunnelma oli rennon letkeä.

Päivä meni itseasiassa top kymppiin täällä vietetyistä päivistä ja kun tulin takaisin kotiin sain postia tytöltä, joka olisi halukas jatkovuokraamaan huoneeni - tämä oli kuin kirsikka kakussa ja kruunasi koko päivän.

Tänään olen tosin vaihtanut murheeni aihetta sen suuntaan, että kuinkakohan maksamani 1000 punnan depositin käy. Tajusin meinaan, että ainakaan minä en ole nähnyt ainuttakaan vesilaskua ja kämppikseni ovat niin löysää ja tarmotonta porukkaa, että ilmeisesti kellään ei ole tietoa missä alkuperäinen vuokrasopimus on. Sehän on meinaan mahdollista, että landlady on sisällyttänyt veden vuokraan. Toinen mahdollisesti deposittiin vaikuttava asia on jo kerran mainitsemani council tax - mun oleilu tässä kaupungissa opiskelijana päättyy 30.6. ja kotiin lähtö koittaa jo ennen. Pelkään kuitenkin, että se, että nimeni on vuokrasopimuksessa elokuun loppuun saakka saa aikaan jotain sekaannusta tässä verossa, joka sitten saisi aikaan sen, ettei deposittia saakkaan takaisin.

On tää hankalaa kertakaikkiaan. Noh, ei auta muu kuin luottaa siihen, että asiat menee sitten miten menee. Kuitenkin aika moni muu juttu josta olen täällä ollessa kantanut murhetta on ainakin toistaiseksi järjestynyt ihan hyvin. Peukut pystyyn, että muutkin palaset loksahatavat paikalleen.

Illalla otan suunnan yöbussilla Edinburghiin, jonka jälkeen saapu läjä vieraita Suomen Turusta - taivas varjele! :D

1 kommentti: