perjantai 24. helmikuuta 2012

Kevät tulee, tuleehan.

Tiistaina kävin tosiaan vaihtariporukkamme perinteisessä pubi-illassa. Tämä ei siis ole mikään ulkopuolelta organisoitu juttu, vaan sai alkunsa ensimmäisenä koulutiistaina, jolloin luennon jälkeen päätimme yhteistuumin mennä pubiin muutamalle ölpölle. Tästä sitten sovimme tekevämme perinteen, jota on noudatettu joka tiistai... hetkonen yks kerta taidettiin katsoa elokuvaa :)



Eilen torstaina oli tosiaan aivan mielettömän ihana keli. 17 astetta lämmintä ja aurinkoa pilvettömältä taivaalta. Aloitin aamun siis lenkillä. Asun sopivasti kahden puiston välissä. Regents Park on kämpästä etelään ja Hampstead Heath on kämpästä pohjoiseen. Varsinaisesti en halua vielä laittaa näistä puistoista sen enempää kuvia, koska ei täälläkään puissa vielä lehtiä ole. Kuvitellakseni, kun kevät täällä kunnolla alkaa ja puutkin saavat väriä, ovat puistot varmasti ihania. Koska sitä ne ovat jo nyt. Juoksin kuitenkin Camdenin kautta kanaalin vartta Regents Parkkiin.





Sittemmin lähdin toiseen puistoon Hyde Parkkiin tapaamaan kavereita.




Päivää paistateltuamme, kun muut lähtivät luennolle, päätimme yhden tytön kanssa vuokrata pyörät.

Täällä on siis ympäri kaupunkia pisteitä, jotka kuuluvat "Barclays Bike Hire" -konseptiin. Perusajatus on, että pyörät ovat ilmaisia, jos käytät niitä max. 30 minuuttia. Siitä ylöpäin otetaan tuntitaksaa. Luullakseni, jos tähän systeemiin jotenkin erikseen rekisteröityy saa pyöriä käyttää rajattomasti ympäri vuoden. Itse en ole vielä rekisteröitynyt.... enkä oikeastaan usko niin tekeväni. Onhan kotona kämppikseltä ostettu pyörä odottamassa. Mutta varsinkin noissa puistoissa on hauskaa hypätä pyörän selkään ja painella menemään. Nätteinä päivinä ne ovatkin kovassa käytössä.





Pyöräily on täällä melko jännittävää ja missään nimessä en painele menemään samalla tavalla, kuin Suomessa. Toistaiseksi olen pyöräillyt vain kotoa salille (joka on varsin lyhyt ja turvallinen matka) ja puistoissa. Pyöräillä näet täytyy autojen joukossa ja kun on vielä se vasemman puoleinen liikenne ja liikenne on muutenkin hieman hasardimpaa, kuin Suomessa... pyöräilijoihin ei tosin suhtauduta yhtä vihamielisesti, kuin esimerkiksi Tampereella. Siitä huolimatta, että tämä ei todellakaan ole mikään pyöräilykaupunki samalla tavoin, kuin Amsterdam tai Köpis, niin todella paljon täällä ihmiset pyöräilevät. Ja myönnettäköön. Vaikka julkinen liikenne on täällä toimiva, on pyörä täälläkin kaikkein nopein väline päästä paikasta A paikkaan B.

Niin! Meinas unohtua. Kun palautettiin pyörät Marble Archin aseman tienoolla olevalle pyöräparkille, niin turreja oli viihdyttämässä mies, joka soitti tulista tuubaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti