perjantai 3. helmikuuta 2012

Vaihtarisynttärit

Maanantai lähti hienosti käyntiin Suomesta raijatulla pressokeittimellä ja omalla kaffekupilla. Taikakupista kahvi maistuu makoisimmalta :P



Maanantaina kävimme vaihtariporukan kanssa juhlistamassa yhden meistä synttäreitä. Syötiin ravintelissa.


Ja käytiin drinksuilla.

Mangomojitto oli makoisaa

Synttärisankari ja juomakarkelo
Alkuviikosta kävin myös avaamassa pankkitilin. Vastoin kaikkea lukemaani ja minulle kerrottua, oli tämä käsittämättömän helppo toimitus.

Jo Suomesta käsin luin roppakaupalla varoituksia siitä, kuinka pankkitilin avaaminen on todella hankalaa. Monet pankit vaativat todistuksen osoitteesta (proof of address - tähän ilmaisuun törmää melko monessa paikassa ja asiassa). Tämä tarkoittaa siis sinun nimelläsi sinun osoitteeseesi lähetettyä laskua. Laskuja taas saattaa olla hankalaakin saada ja meidän kämppään vesi ja sähkölaskut tulevat 4 kertaa vuodessa. Barclays on melko iso pankki täällä ja he sanoivat, että osoitteen todisteeksi kelpaa kotiin lähetetty NI-numero (National Insurance number), joka täytyy olla jos haluaa tehdä Briteissä töitä.

Alan siis hakuprosessin NI-numeroa varten ja saan varatuksi ajan vasta 9.2.päivälle. Loppupeleissä kuulin vaihtarikavereilta, että tilin avaamiseen oli heiltä vaadittu vain passi. Koska molemmat ovat Saksalaisia, aloin jo hetkellisesti epäilemään pohjoismaalaisten syrjintää. Heidän kertomastaan rohkaistuneena marssin sitten Loydsiin (suht iso pankki myös, jota täällä asuvat ovat suositelleet). Mukaan otin passin ja vuokraemännän allekirjoittaman lapun, jossa minut lisätään vuokrasopimukseen.

Koko toimitus kesti 10 minuuttia ja passia taisivat katsoa :I

Että mikä tää koko homman nimi nyt sitten on. En tiedä. Olen alkanut muutenkin epäilemään tätä Brittien "tönköyttä" monissa asioissa... muutaman kerran on nyt tullut todettua, että alkuun asiat saattavat näyttää ja kuulostaa todella hankalilta ja vaativilta. Pitää olla lippua ja lappua. Mutta loppupeleissä, kun marssit vaan varmoin askelin hoitamaan asiaa, hoituu se kuitenkin suhteellisen kivuttomasti. Minä en esimerkiksi edes kysynyt, onko nää dokumentit ok. Lätkäisin vaan passin tiskiin ja tokasin, että haluun avata tilin (ihan ystävällisesti ja hymyillen tietenkin).

Loydsia voin siis suositella. Tilin taisin avata tiistaina ja eilen tuli debit kortti ja tänään PIN-numero.


Sillälailla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti