tiistai 31. tammikuuta 2012

London Underground.

Täällä toi julkinen liikenne on kyllä valtava laitos joka on huomattavasti monimuotoisempi, kuin pelkkä metro - joka muuten täällä on "the tube". Sanoisimpa, että tämä verkko on varsin kattava ja rohkenisin väittää, että näin ollen todella hyvä.

Metron lisäksi kulkee overgroundeja - junia, sekä DLR ja bussit. Itse olen päässyt käyttämään kaikkia, mutta nyt asetuttuani Camdeniin on pääasiallisiksi kulkuvälineiksi muodostunut bussi ja tuubi.



Tuubissa kuitenkin pääsee tarkkailemaan muita matkustajia eri tavalla ja tässä oma analyysini matkustajien arkkityypeistä.

The reader
Lukee kirjaa tai yhtä ilmaislehdistä (aamulla Metro ja iltapäivästä The Evening Standard). Tuottaa iloa kanssamatkustajilleen, joko levittämällä koko lehden eteensä, jolloin sivut ovat toisten naamalla tai lukemalla ulkokielistä kirjaa, jolloin voi kurkkia ja arvuutella, että mikä kieli on kyseessä. On myös täysin hyväksyttävää lukea toisten kirjoja muiden olan yli - kunhan et jää kiikkiin, jolloin voi tulla pahaa silmää. Hyväksyttävää on poimia jonkun hylkäämä lehti omaan lukuun. The Reader matkustaa yleensä pitemmän välin kuin vain pari pysäkkiä. The Readerin up grade versio lukee kindleä.

The snooze
Nuokkuja. Nukahtelee metroon. Pää muljuu kyydin tahdissa puolelta toiselle The Snooze kuitenkin herää joka pysäkillä, mikä on kertakaikkisen häkellyttävää. The Snooze 2.0 nukahtaa syvään uneen, eikä enään heräile. Tarina ei kerro mihin he päätyvät. 2.0 -version kohtaat yleensä viikonlopun yöbusseissa.

The Brat
Huonosti käyttäytyvä nuoriso. Ovat äänekkäitä ja kaikinpuolin typeriä. Ikä on yleensä 12-20. Tekevät erinäisiä temppuja esim. vaihtavat pysäkillä vaunuja. The Bratin upgrade versio on 20-vuotias nuori häiritsevän viehättävä räävitön neito, joka harrastaa akrobatiaa junassa roikkumalla tukipuomeissa ja käyttäytyy erittäin loukkaavasti niitä matkustajia kohtaan, jotka eivät miellytä hänen silmäänsä.


The Smartphone-fiddler
Facebuukkaa tai pelaa Angry Birdsiä. Nettisurffaamisen salaisuus ei ole vielä minulle auennut, koska oma puhelimeni on niin aataminaikanen, ettei siitä nettiä löydy. Mun logiikan mukaan ei netin pitäisi maan alla toimia. Vai pitäiskö.

The Stalker
Vahtaa muita matkustajia. Luo jopa katsekontaktia, mutta häpeilee omaa pälyilemistään. Toisinaan katse lasittuu. Ikäänkuin valo sammuisi. Upgrade versio on yleensä mies, jonka käsi saattaa pälyillessä eksyä omalle nivusaluelle.

The Coffeedrinker
Starbucksin, Costan tai Neron vakiasiakas. Kaffi on saatava. Upgrade versiolla sumppi on vaihtunut falafeliin, jonka suloinen aromi täyttää koko vaunun.

The snuggler
Nojailee muihin matkustajiin. The Snugglerin löydät Metrosta ruuhka-aikaan eli klo 8-10 ja 16-18. Upgrade versio käyttää tilanteen edukseen, jolloin vieras käsi saattaa ohimennen hipaista määrittelemättömiä ruumiinosia muissa ihmisissä.

The i-listener
Musiikin kuuntelija. Uusimpia listahittejä saatat kuunnella vierustoverin kuulokkeista samalla, kun mietit miten ihmispolo ylipäänsä enään kuulee mitään, kun vola on noin kovalla. Upgrade versio ei kuuntele musiikkia, vaan kanssamatkustajien keskusteluja.

I <3 London

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti