maanantai 16. tammikuuta 2012

Sopimusten tekoa.

Kuten huomata saattaa, on viimepäivien ehdoton prioritettii ollut löytää se oma huone.

Nyt näyttäisi siltä, että se on löydetty. Aikamoista paperihommaa asia vaatii. Vuokrasopimus huoneesta on tarkoitus laittaa nyt täysin minun nimiini ja näin ollen joudun toimittamaan vuokraemännälle todistuksen opintopaikastani, siitä että opiskelen kokopäiväisesti, suositukset ja tiedot vanhempien maksukyvystä jos (opiskelijana) kävisi niin, etten pystyisi vuokraa maksamaan.

Huoneen minulle luovuttava James tosin sanoi, että alkuun nämä tuntuvat vaikeilta byrokraattisilta kuvioilta, mutta loppupeleissä hän koki, että jonkinlainen paperi riittää. Sellainenkin mikä ei omasta mielestä välttämättä niin perin formaali ole.

Muuton olisi tarkoitus olla torstaina. Jamesillä on selvästi kova tarve saada asia järjestettyä. Itse kuitenkin varaudun vielä siihen, että jokin voi mennä vielä mönkään. Paperit eivät kelpaakkaan. Mistä näitä nyt tietää.

Huone vaikuttaa lupaavalta. Lontoon standardeilla iso huone ja iso asunto. Kämppiksinä on kolme maisterivaiheen opiskelijaa ikähaitarilta 25 - 30, 2 jenkkiä ja yksi kanukki (mikä sattuma nyt tääkin taas olisi, kun siellä Jenkeissä on tullut hengattua...). Lisäksi keittiö ja siisti kylppäri (jossa ei ollut edes homeetta, mikä täällä on vähänkin vanhemmissa taloissa suoranainen ihme). Yksi huoneista oli varattu olkkarin kaltaiseksi tilaksi. Ei telkkaria, mikä tuskin muodostuu ongelmaksi.

Talo sijaitsee tarkalleen ottaen Kentish Townin alueella, joka on nuorten suosiossa ja kuulemma alueena mukavaa. Sijainnin paikantamiseksi sanottaneen, että Camden Marketille on kilometrin matka etelään ja Hampstead Heathin puiston eteläkärkeen kilometrin matka pohjoiseen.

Toivon todella, että tämä asia järjestyy ja kaiken järjen mukaan tulisi järjestyä, sillä oikeastihan kaikki raha jutut on kunnossa jne. mutta kun ei näiden tyylistä oikeasti tiedä, niin jos joku papuuri / todistus ei sitten kelpaakkaan.

Tänään käytiin Karoliinan kannsa käpöttämässä Thamesin rantaa, koska päivä oli todella kaunis. Viime päivinä on täällä nautittu pienestä pakkasesta ja pilvettömästä taivaasta.

London Bridgen metroaseman viereen nousee kaupungin uusin pilvenpiirtäjä, Shard. Ilmeisesti toimistotilaa, luksushotelli ja ravinteli jonkun sheikin rahoittamana.
Tower Bridge

Illalla käytiin sitten Erasmus tyyppien kanssa sushilla Yo! Sushi:ssa. Konsepti oli meille niin vieras, että se houkutti sisään, mutta hetken päästä tajuttiin, että paikka on itseasiassa varsin kallis. Eikä itse ruokakaan mitään järin ihmeellistä ollut. Valitettavasti täytyy sanoa, etten suosittele. Kannattaa seurata ohi lipuvia lautasia ikkunan takaa ja etsiä se "oikea" sushiravinteli jostain muualta.

Eriväriset sushilautaset pyörivät tiskin likuhihnalla. Aterian lopullinen summa määräytyy syötyjen lautasten värin mukaan.
Huomenna olisi tarkoitus tehdä paperihommat kämppää varten valmiiksi (ne mitä nyt on annettu, lisää varmasti vielä seuraa), käydä pankissa ja katsomassa josko tekisin sopimuksen University of Londonin liikuntatiloihin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti