lauantai 21. tammikuuta 2012

Huijausyritys.

Huone tilanne näyttää hyvältä ja siitä tuonnempana, mutta nyt pitää kirjoittaa tilanteesta, joka sattui muutama päivä sitten.

Olin itseasiassa hoitanut tätä huoneasiaa aikamoisella vimmalla ja puhelimestani loppui raha (pay as you go liittymä... tästäkin pitäisi kirjoittaa, koska ainakin minulle täysin vieras tyyli). Lähdin luennon tauolla hakemaan corner shoppia, jossa voisin ladata kortille lisää rahaa, kun nuori nainen vinkkasi, että useimmilta otto-automaateilta pystyy myös ostamaan lisää puheaikaa.

Marssin siis lähimmälle automaatille, laitan electronin sisään ja teen temput. Totean myös, että okei tällä automaatilla ei sitä nimenomaista vaihtoehtoa näytä olevan. Painan keskeytä nappua ja ehdin ottaa kortin käteeni, kun vasempaan olkapäähäni koputetaan.

Nuori jätkä kysyy onko maassa oleva 5 punnan seteli minun, hämmennyn ja yhtäkkiä hänen vieressään oleva nuori mieshenkilö toteaa, että se on hänen. Kaikki tapahtui varsin vikkelään ja jotenkin koko tilanne tuntui tosi kummalliselta. Häkellyin ja lähdin kävelemään koululle. Olinhan jo todennut, että en saanut automaatilta lisää puheaikaa.

Kävellessäni kuitenkin lamppu syttyi. Koko tilanteen tarkoitushan oli kääntää minut automaatilta poispäin. Todennäköisesti selkäni takana oli kolmas tyyppi, jonka tarkoitus oli napata automaatin luukulle jäänyt kortti, mutta suureksi onnekseni en ollut nostamassa rahaa  ja olin jo ehtinyt keskeyttää koko toimituksen ja kortti oli kädessäni.

Opin paikka. Älä koskaan reagoi mihinkään, kun asioit automaatilla. Maalaisjärkeä toki, mutta kun joku koputtaa olalle tulee se reaktio niin refleksinomaisesti.

Onneks oli kortti kädessä.

1 kommentti:

  1. Voi Venla, sulle kyllä on ehtinyt jo sattuun ja tapahtuun kaikenlaista! Onneksi asiat ovat kuitenkin lutviutuneet. Hyvä, hyvä :) Mun päivän jännittävimmät tapahtumat liittyvät sellaisiin asioihin kuin pulkkailu Cecilian kanssa, joten innolla täällä odotan sun päivityksiä, mitä jännää sulle seuraavaksi tapahtuu! :)

    VastaaPoista