keskiviikko 11. tammikuuta 2012

"Varaudu siihen, että joissakin asioissa UK on kehitysmaa"

Pienen pientä esimakua on tullut ylläolevasta :D, muttei mitään mikä nyt hiusten repimistä aiheuttaisi. Lähinnä ollut tätä, että opiskelijakortin saaminen viivästyi, kun "tietosi eivät ole vielä siirtyneet tähän toiseen tietokantaan". Eilen aamulla oli ongelmia netin kanssa ja sillekään ei osattu tehdä mitään :) . Opiskelija Oysterin tilaaminen ei jostain syystä onnistu ja SIM-kortille rahan laittaminenkaan ei meinannut onnistua. Jotenkin ehkä rohkenen väittää, että osa tätä problematiikkaa on se, että monet palveluammateissa olevat puhuvat TODELLA huonoa englantia ja kun yrität selittää niille, että mistä on kyse, niin he eivät kertakaikkaan vain tunnu ymmärtävän. Ei siinä mitään. Jos kuvittelisin, että kaikki olisi kuin Suomessa olisin tuskin tänne tullut :)

Maanantaina oli siis ensimmäinen tapaaminen muiden Erasmus tyyppien kanssa.

Luonnollisesti olin myöhässä ... nämä etäisyydet ja matkaan menevän ajan arvioiminen vaatii näköjään totuttelua.

Paikalla oli n. 10 tyyppiä, joista yksi itseni lisäksi suomalainen. Muutama saksalainen, kroatialainen ja itävaltalainen poika. Itse olin jo aiemmin jostain saanut ymmärryksen, että kyseinen koulu ei juurikaan järjestä erilaista Erasmus tapahtumaa. Tämän vahvistivat Mona ja Ines, jotka ovat saapuneet Lontooseen jo syksyllä.

Näinpä päätimme yhteistuumin, että pistän pystyyn Fabo ryhmän ja pidämme yhdessä huolen mahdollisen viihteen jne. tutustumis-iltojen järjestämisestä. Saa nähdä miten käy. Monet ilmeisesti kuitenkin lähtevät jo kevään aikana kotiin.

Maanantaina kävin jälleen katsomassa erästä kämpää, joka vapautumisajankohtaa silmällä pitäen olisi aivan täydellinen tarpeisiini. Sen sijaitsi myös Piccadilly tuben varrella ... mutta joku sisällä edelleen sanoo, että tämä ei ollut se mun huone. Aikamoinen murjakehan sekin oli ja vaikka Suomessa aloin itseäni jo psyykkaamaan siihen, että asumisen taso on täällä erilaista, ei se näköjään ole täysin vielä iskostunut. Ihan normaaleja OK tyyppejä kämppää asutti, eikä tullut mitenkään "huono" fiilis, muttei se siltäkään tuntunut, että tämä on nyt se. Joku alueessa ei kauheasti houkuttanut.

Karoliinan poikaystävähän suositteli Hoxtonin/Shoreditchin alueta ikäänkuin melko suosittuina mestoina (sijaitsevat zone 1-2 rajalla, Idässä) Samoin Claphamin/Balhamin aluetta (zone 2 Lounaassa). Kyseiset alueet ovat tällä hetkellä hip ja happenin', että ainakin Claphamista joutuisi kuulemma maksamaan "Clapham veroa". Kyseisellä alueella tuli käveltyä eilen aamupäivästä ja myönnettäköön, että kovin viihtyisän ja mukavan näköistä siellä oli. Paljon nuorta väkeä. Hyviä kauppoja, puisto, kuntosalit, ravintoloita ja pubeja.

Oon nyt ollut jotenkin tosi saamaton kameran kanssa ja tuli Claphamista napattua vain pari kuvaa.



Seuraava kuva tulikin sitten napattua junasta matkalla kouluun, koska mulle vinkattiin, että tämon se rakennus jossa Bondin James hoitaa kaikki paperihommansa.








Eilen oli ensimmäinen luento, jota veti hollantilainen luennoistia, Germ (pöpö). Luennon jälkeen mentiin muiden mukana olleiden Erasmus tyyppien kanssa lähipubiin parille ja join ensimmäisen guinnesini! ( Joka täällä maistui kyllä huomattavasti paremmalle kuin Suomessa ... Go figure )

Että semmosta.

Tänään on tiedossa väliaikamajoitukseni paikan vaihto ( kahdessa erässä, en rupee raijaan tuota tavara arsenaalia kerralla enää ) ja kovasti yritän taas haalia mahdollisia kämppäkatsastuksia loppuviikolle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti