maanantai 30. tammikuuta 2012

Viime viikolla.

Olen käynyt lenkillä Hampstead Heathissa. The Heath, as the locals say. Ihana pläntti. Paljas toki. Talvi kun on, mutta varsin hurmaava paikka yhtäkaikki. Puistosta löytyy muutama lampi, jotka ovat itseasiassa myös julkisessa uimiskäytössä. Yksi lätäkkö naisille, toinen miehille. Taisi olla yksi myös elukoilla ja lapsille. Kai. Saunaa tuskin löytyy. Tuli mieleen Tampereen Mältin ranta kun puitteita ihaili.



Näin myös sijaistätiä, joka oli kaupungissa työasioilla. Kierrätin häntä paikoissa, joihin minuakin on viety. Ajelimme myös normi busseilla, joista itseasiassa melko tehokkaasti voi katsella maisemia. Syömässäkin käytiin ja käveltiin Waterloo Bridgellä kaupungin valoja ihaille. Napattiin kuva.



Keskiviikkona käytiin äänestämässä.



Kävimme myös Westfieldin ostoskeskuksessa, jossa syötiin Nandosissa. Mukava ketjuravintola, muttei kuitenkaan pikaruokala. Meksikolaishenkistä melko simppeliä sapuskaa. Tulista Peri Peri -kastia. Melko halpaa. Suosittelen.



Ilalla käytiin vielä pubissa Angelissa (yksi näistä aluekeskittymistä, kuvailtiin sanoin "ihmisille, jotka ovat kasvaneet Camdenistä ulos" :D)



Torstaina kävimme vähän drinksuttelemassa ja samoin perjantaina. Minä en kuitenkaan drinksupäissäni koskaan muista valokuvata. Tähän täytyy tulla parannus.

Lauantaina alkoi pukata pientä nuhaa ja löysäilin koko päivän. Iltaa kohden kuitenkin ryhdistäydyin ja kävin johdetulla kävelykierroksella. Nämä kierrokset olivat pormestarin ja Transport of Londonin sponsoroimina ilmaisia koko viikonlopun. Tosi hyvä juttu. Kierroksen vetäjät osaavat eläytyä rooliinsa. Kertoilevat tarinoita, joten opit kaikkea Lontoon historiasta Brittien folkloreen. Minä osallistuin Ghosts of the Old City kierrokselle. Nimi tulee siitä, että nykyinen Cityn alue, missä kaikkia pankit ja pörssiasiat sijaitsee on se Lontoon alkupiste, mihin kaupunki on alkujaan perustettu. Joten se on ikäänkuin sitä kaikkein vanhinta Lontoota, täynnä kummistuksia ja tarinoita. Tää oli tosi hyvä juttu :)

Haamu kertoo tarinaa sairaalan kummituksesta.
St. Paul's Cathedral


Occupy Londonin porukka piti majaa katedraalin edustalla.

Sunnuntaina mentiin vaihtareiden kanssa sitten Chinatowniin pällistelemaan kiinalaista uutta vuotta. Vuosi vaihtui ilmeisesti viikko sitten, mutta loppujuhlallisuudet olivat nyt käynnissä.



Toivepuu, johon heitettiin erivärisiä pussukoita. Eri värit edustivat eri asioita, kuten terveyttä, rahaa, rakkautta jne. ja ne pussit, mitkä jäi puuhun - sitä onnea saat.




Mä heitin aika monta ja mikään ei meinannu pysyä. Lopuksi sain kaksi sinistä ja yhden violetin - en tosin muista mitä ne tarkoitti :D

Että sellainen viikko lyhykäisyydessään. Uutta kohti!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti